Tuesday, April 14, 2009

Vietnam (2) - Ha Long Bay

Ha Noi'nin kargasasi ve gurultusunden sonra Ha Long Korfezi'nin sessiz, sakin (ve bir hayli esrarengiz) havasi bizde sanki baska bir ulkedeymisiz hissi dogurdu. Vietnam'in kuzey dogusunda yer alan ve 1994'te Unesco Dunya Mirasi listesine dahil edilen Ha Long Korfezi, 434 km2'lik alanda yer alan 1600'den fazla ada ve kaya formasyonuyla tam bir doga harikasi.

Ha Long'un kelime anlami gokten dusen ejderhalar...Korfez ismini bir efsaneden aliyor. Gercekten de denizden yukselmis kucuklu buyuklu bu adaciklar tepeden bakildiginda bir ejderhanin su yuzundeki kivrimlarini andiriyor.

Biz gunubirlik bir gezi yerine junk adi verilen geleneksel teknelerden biriyle 2 gece, 3 gunluk bir tura ciktik...Boylelikle bir gun icerisinde gezilebilecek alanin epey disina cikarak sadece korfezi degil, civar adalardaki magaralari ve denizin ustunde konumlu (kiyisinda demiyorum, direk ustunde!) koyleri de gezdik.

Ustte yer alan resimler Bhaya Cruises'dan. Bizim cektigimiz fotograflardan birkaci icin asagidaki resmin ustunu tiklamaniz yeterli...

FLicr

FLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicrFLicr

1 comment:

  1. Cok guzel fotograflar. Halong Korfezi'i dunyanin en guzel koselerinden biridir. Denizin uzerindeki balikci koylerini unutmak mumkun degil.

    Gezmeye devam...

    Alim Erginoglu
    www.alimrachel.blogspot.com

    ReplyDelete