Thursday, November 20, 2008

Kitap Onerileri

Iki tane sahane kitap edindim yakin zamanda.

Ilki ismi ve nefis kapak tasarimiyla dikkatimi cekti. Yazarlar Greg ve Lucy Malouf'u Ortadogu ve Arap mutfagi uzerine yazdiklari pek cok kitaptan taniyoruz. Bunlarin arasinda sanirim en bilineni Arabesque. Ama benim favorim, okudugumdan beri hemen-simdi-bugun-oraya-gitmeliyim dedirten, Lubnan ve Suriye'nin mutfak kulturlerini masalsi bir dille anlattiklari ve okuru sanki onlarla Beyrut sokaklarinda yuruyormus ve her an su 300 senelik restorandan iceri yazarlarla birlikte girecekmis gibi hissettirdikleri Saha: A Chef's Journey Through Lebanon and Syria kitabi.

Turquoise: A Chef's Travels in Turkey kitabinda da aynen Saha'da kullandiklari gibi masalsi, buyulu bir dille bu sefer Turk mutfagini anlatiyor Malouf'lar . Nefis fotograflar ve gezi yazilari esliginde, icinde pek cok - hem de cok da alisik olmadigimiz turden - yoresel tariflere de yer vererek.

Ikinci kitap Londra'nin unlu gurme dukkani (ve restorani ve pastanesi ve sarkuterisi...) Ottolenghi'den - Ottolenghi: The Cookbook. Gidip gorup de Yotam Ottolenghi ve Sami Tamimi'nin harikalar dukkanina asik olmayan var mi acaba? Londra'nin dort bir yerindeki dukkanlarin mudavimleri ozene bozene ve defalarca test edilmis tarifleri artik evlerinde deneyebilirler.

4 comments:

  1. kitap önerileriniz çok ii bence en azından kitabı neye göre önericeğinizi çok ii analiz etmişiniz arkadasım teşekkürler

    ReplyDelete
  2. Duygucum selam,
    oncelikle iyi yillar dilerim arkadasim,
    senden bir ricam olucak.

    Mart ayinda Tokyo seyahati planliyoruz. Diger alternatif Hong kong ama herkes Tokyonun cok daha guzel oldgunu ama korkunc pahalı oldgunu soyluyor. Trpiadvisor gibi siteler de ayni sekilde. Bi de senden fikir almak istedim...

    Sevgiler,

    duygu

    ReplyDelete
  3. Duygu Hanim,

    Kitap onerileriniz cok isime yaradi..Christmas hediyesi olarak ilk kitabi Kanadali is arkadasima hediye ettim:))

    Mart ayinda San Fransico gezisi yapmayi planliyorum ve bu yuzden sizin yazinizi sabirisizlikla bekliyorum..

    ReplyDelete
  4. Merhabalar...ne yazik ki su siralar sitemi istedigim olcude guncelleyemiyorum ama bu ay bitmeden San Francisco'yu yazmaya gayret edecegim boylelikle ilgilenirseniz bir iki onerimi degerlendirebilirsiniz :)

    d.

    ReplyDelete