Wednesday, December 14, 2005

Afgan Mutfagi

Ne zamandir aklimizdaydi.

Gecen sene gittigimiz, Lonely Planet'in muzmin gezgini Ian Wright'in soylesisinde Ian'a sorulan sorulardan biri "En sevdiginiz ulke mutfagi hangisi?" idi. Ian da bizi son derece sasirtan yanitini verdi: Afgan Mutfagi!!


O zamandan beri Vancouver'in tek Afgan restorani "Afghan Horsemen"in onunden her gecisimizde hani buraya gelecektik deyip duruyoruz, kismet Sali gununeymis..Restoran gercekten cok otantik..Menudeki tum secenekler Afgan mutfagina ozgu spesiyaller, yani gelen her musteri yiyecek bir sey bulsun gerisi onemli degil diye dusunup menuye Afgan usulu hamburger falan eklememisler! Menudeki pek cok secenek, ozellikle kullanilan malzemelere bakildiginda tanidik geliyor. (dolmah, humus, turshie (yani tursu:))) Hatiri sayilir cesit arasindan ilk goze batanlar mezeler ve tabi ki kebaplar. Ama biz kebap yerine Afgan mutfagina ozgu bir secenegi - Badenjan Borani'yi *- sectik ve yanina da meze tabagi aldik.

*BADENJAN BORANI - Baked Eggplant with herbs, topped with Chaka (sour cream & yogurt), served with baked rice, spinach, and Tender Baked Lamb Shank

Eger olur da yolunuz Afganistan'a ya da Afgan Restoranina duserse tavsiye ederiz zira nefis bir ziyafetti!

3 comments:

  1. yani patlican borani demek istiyorlar!
    ne hos, Türkçe'de kullanilan bir sözcügün orada da (yani Afgan mutfaginda) kullaniliyor olmasi..
    Sagol paylasimin için!
    Sevgiler,
    Tijen

    ReplyDelete
  2. Patlican ismi yanilmiyorsam farscadan gecme bize de. Bademjan diyorlar.

    Benim disarida yemek isteyip de gidip yedigim neredeyse tek restorandir Afgan restoranimiz. Ufacik bir yer. Artik sahibi hanim biliyorum benim ne isteyecegimi :) O kadar olduk yani! :)

    ReplyDelete
  3. ben de sasirdim damak tadlarimizin bu kadar ayni olmasina..aslinda tijen hanimin yorumundan sonra bir anda aklima geldi ki ben patlican borani'yi uzun zamandir bilirim ama o anda yedigimle hatirladigimin ayni oldugunu dusunemedim...
    yorumlariniz icin tesekkurler :)
    duygu

    ReplyDelete