Sunday, November 27, 2005

Martinez'lerde aksam yemegi



meksikadan...

2 hafta once Levent - bu sefer tek basina cunku Nydia Meksika'da - is gorusmesi icin Vancouver'a geldi..Hepimiz heyecanla sonucu bekledik ve sonunda da guzel haberi aldik. Simdi Nydia'yla birlikte Victoria'dan Vancouver'a tasiniyorlar ve tabi biz de bu sebepten Baris'la feci mutluyuz. Levent'in burada kaldigi haftasonu Liz&Raul hepimizi yemege davet etti ve Meksika'da unlu bir yemegi pisirecegini soyledi..Biz tortilla, buritto ya da mole soslu biftek vs beklerken karsimiza "Sarhos Tavuk" cikti! Yemek cok lezzetliydi ama zavalli tavugun da basina gelmeyen kalmadi!!



Rokforlu, Cevizli, Armutlu ve Balsamic Sirkeli Salata:
.
Karisik yesillikleri dograyip salata kasesine aliyoruz. Sonra sosu icin 1 kucuk limonun suyunu, zeytinyagini ve balsamik sirkeyi tuz ve taze cekilmis karabiberle karistiriyoruz. Sosu yesilliklere dokup, iyice yedirdikten sonra rokfor peynirini ve cevizi elimizle minik minik parcalara ayirip salatanin uzerine serpiyoruz ve salatayi tam sofraya getirmeden once uzerine uzunlamasina dogradigimiz armutlari yerlestiriyoruz..Armutlari en son koymamizin sebebi kararmalarini engellemek..Gercekten tadina doyulmaz guzellikte bir salata olmustu..



Sarhos Tavuk:
.
Oncelikle zavalli tavugu alip bir guzel zeytin yagiyla ovuyorsunuz..Sonra hayvancagizi bir kenara birakip tavugun marinesi icin 1 limonun suyunu, yarim bardak birayi, 3 dis ezilmis sarimsagi, kirmizi biberi, kucuk kucuk dogranmis aci yesilbiberi (biz meksikanin unlu jalepeno biberini kullandik) karistiriyorsunuz sonra tavugu alip bu marinede 10-15 dk bekletiyorsunuz..sonra bir igneyle bu marinenin suyunu tavugun derisinden iceri enjekte ediyorsunuz..(demistim di mi tavugun hali feci diye..durun ama, bunlar daha hic bir sey!) sonra ya tavugunuzu firin tepsisine koyup pisiriyorsunuz ya da...

Simdi bu ya da onemli cunku biz tavugu firinda pisirmedik..zavalli hayvani buradaki ucgen seklinde - bu is icin ozel yapilmis- bir seyin (burada drunken chicken roaster diyorlar) uzerine oturttuk. Ama bundan oncesinde bu ucgenin ortasina bir tam biranin kapagini acip yerlestirdik ve tavugu ONUN uzerine oturttturduk ve firinda degil kizgin barbeku uzerinde 1,5 saate yakin pisirdik..sonra da butun bu yaptiklarimiz yetmezmis gibi bi de hapur hupur yedik tavukcugu-tabi bbq atesiyle tavugun icindeki bira buharlasip butun aromasini tavuga gecirdi..utanarak itiraf ediyorum ki cok lezzetliydi..Yaninda sebzeli pilavla bi guzel yemek oldu.

2 comments:

  1. Duyguuuuuuuuuu,
    Martinezler'e birgun birlikte gidebilir miyiz? Pilava bayıldım.

    ReplyDelete
  2. duygucum bu senin blogger, yemek tarifleri kitabi gibi olmaya basladi haberin olsun :)

    ReplyDelete