Wednesday, September 14, 2005

ELMA YEMELI!

Haftalar oncesinden "KATILALIM" diye sitede duyurmustum ama ben kendi tarifimi son anda yetistirebildim..o da burcus sayesinde! yani asagidaki guzelim "elmali cevizli kek"de benim tek katkim soydugum ve dogradigim elmalar oldu..(bi de azicik ceviz dovdum :)

ustune ustluk resimleri ceker cekmez en buyuk dilimi kendime kestim!

Cok kolay, pratik bir tarif aslen Emine Beder'in eski bir tarifinden ama biz biraz degistirdik..

Iste karsinizdaaaa:

Burcu'nun Elmali Cevizli Keki!


5 yumurta
5 kahve fincani un
1 su bardagi seker
1,5 cay kasigi kabartma tozu
2 buyuk boy elma
1,5 yemek kasigi kakao
2 avuc iri dovulmus ceviz
2 tatli kasigi tarcin
uzeri icin: pudra sekeri
sos icin: karamel sos

once yumurtalari sekerle kopurene dek cirptik..sonra elenmis unu, k.tozunu, kakaoyu ve tarcini ekleyip mikserde dusuk ayarda karistirdik. Yaglanmis kaliba hamurum 3te birini bosalttik..sonra kalan hamura minikminik soyup dogradigimiz elmalari ve cevizleri ekledik..kalan hamuru da kaliba doktuk. 190 derecede 35 dk pisirdik sonra firini kapadik ve keki firin soguyuncaya kadar 10 dk icinde beklettik..sonra cikartip bi 10 dk da kabinda disarida beklettik ve ustune pudra sekeri dokup servis yaptiiik...tabaklara koyarken ustune karamel sosu dokebilirsiniz..cunku elmaya da cevize de bence cok yakisiyor..

afiyet olsun :)

21 comments:

  1. ellerinize sağlık çok güzel ve lezzettli görünüyor burdan..Ben elmalı tatlıları ceviz ve tarçın bir arada çok seviyorum. O nedenle tarifiniz bana ve ailemdeki diğer fertler için çok uygun ..Bu hafta sonu bir teslik olmaz bu tarifi deneyeceğim.

    ReplyDelete
  2. Of, of, of.. Bu ne Duygu. Kekin muhteşem kabarmış. Şahane bir görüntü. Aferin kızlar size. Son anda süper bir iş çıkarmışsınız!

    ReplyDelete
  3. duygu merhaba,
    yazım tarzın,resimlerin,mutfağınız,eviniz..herşeyi çok sevdim..kek ise muhteşem duruyor..kabarmasının sırrı bence hem sevgi hemde çırpma makinen :)
    ne kadar çok çırparsak o kadar başarılı oluruz..
    ellerine sağlık..
    sevgiler :)

    ReplyDelete
  4. duygucum buna inanamiyorum bu kek harika gorunuyor.insallah serap teyzemde gormustur eminim gozleri bayaaaa yasarmistir.ellerinize saglik.keske orada olsaydim da sicak sicak yeseydim.

    ReplyDelete
  5. Duygu, son an maceralarından sıkı tarifler çıkıyor sanırım. Karamelle harika olur gerçekten. Mmm...

    ReplyDelete
  6. Ellerinize saglik nefis , bu arada ayni ahciyi begendigimizi gördüm, bende bütün kitaplarini almaya bulmaya calisiyorum su andada TV yayinlanan bütün tariflerini DVD'ye cekiyorum, benim tarifimide onun bir tarifinden biraz degistirerek yaptim.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  7. Selam,tatildeydim yazılarını özlemişim:)
    Üşenmesem ve azcık yetenek olsa bende yapacam ama nerdeee:)
    Opuldun:)

    ReplyDelete
  8. Selam,tatildeydim yazılarını özlemişim:)
    Üşenmesem ve azcık yetenek olsa bende yapacam ama nerdeee:)
    Opuldun:)

    ReplyDelete
  9. Merhaba,
    Cok hoş bir görüntü olmuş cok sevdim , ellerinize saglık. Bende yapacagım onumuzdeki hafta çok kolay ve sık olmuş.
    Tebrikler:)

    Sevgilerimle
    Figen

    ReplyDelete
  10. Sevgili duygu,
    Kekin cok lezzetli gorunuyor.Tamda pazar keyfi yaparken neskafeyle beraber yenilebilinecek bir kek. Ellerine saglik. Bu arada siteni bu etkinlik sayesinde kesfettim.Sicakligin sitene yansimis. Tekrar ellerine ve gonlune saglik.
    Sevgiler...

    Yemekgunlugum / Emel

    ReplyDelete
  11. Duygu Burcu'nun keki müthis leziz görünüyor! Ellerinize saglik!

    ReplyDelete
  12. Merhaba Duygu, kek muhteşem görünüyor. Ne kadar da güzel kabarmış. Ellerine sağlık. Bu arada siteni etkinlik sayesinde tanıdım. Hayırlı olsun...

    ReplyDelete
  13. Merhaba, kekiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık, sitenizi etkinlik sayesinde tanıdım.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  14. Duygu,
    Kekini denedim bugun.Cok pratik kekin yapimi ve sonuc muhtesem. Tesekkurler tarifini paylastigin icin.
    Nevin

    ReplyDelete
  15. hepinize cok tesekkur ederim :o)
    ben iki arada bi derede olmasin, isin keyfi kacmasin diye tuttum kendimi kimsenin tarifine bakmadim!!bu cts alip elime kahvemiii uzuun uzuuun dolasmak istiyorum sitelerde..eminim nefis tarifler cikmistir!!
    duygu

    ReplyDelete
  16. Sevgili Duygu bende zor yetistirdim tarifimi Elma Ye icin, senin tarifin cok guzele benziyor

    Bu arada bende bir Jamie Oliver hayrani olarak herkese King of Puddings tarifini tavsiye ediyorum

    Inshallah yakinda bloga koyabilecegim

    sarah

    ReplyDelete
  17. ben bu keki denedim ve inanılmaz kötü sonuç elde ettim.hayatımda yaptığım en kötü kekti.kupkuru bişi oldu.oldukçada sertti.sanırım içinde hiç yağ(katı,sıvı)olmamasından kaynaklanıyor.üstelik süt veye yoğurtda konmamış.bu tarifi denemek istiyen varsa kesinlikle denemesin!bi daha bu sitenin tariflerini asla denemiycem!kimseyede tavsiye etmiyorum!

    ReplyDelete
  18. biz de yaparken tarifte hic yag yogurt vs olmadigi icin tereddut etmistik..yazdigim gibi orjinal tarif emine beder'in kitabindan..ama tarifi siteye koydum cunku sonuc alisilagelmis pufidik keklerden farkli olmasina ragmen lezzetli oldu...
    bu arada elestiri uslubunu fazlasiyla kaba buldugumu bilmeni isterim.

    ReplyDelete
  19. nasıl eleştiri yapmam gerektiğini sizden öğrenecek değilim.bütün malzemem çöpe gitti.teşekkür etmemimi bekliyordunuz???sizin alışılagelmiş pufidik kek diye nitelendirdiğiniz herkesin kabul ettiği ideal kek sertliği...eminim orjinal tarifi bundan çok çok çok daha güzeldir...farklı alanlara yönelmenizi tavsiye ediyorum!!!

    ReplyDelete
  20. anonymous'a

    Bildiginiz uzere bu bir ticari internet sitesi degil sadece aile ve arkadaslar icin ve ayni zamanda da diger nazik, guzel insanlarin ziyaret etmesi icin gonulden hazirlanmis bir site. Kimse size "nasil elestiri yapilacaginizi ogretmeye" calismadi sadece "kaba" oldugunuz soylendi ve lakin oylesiniz. Kafanizda sadece bir cesit kek ve bir cesit kek kivami olmasi konsunda size ne diyebilecegimi bilmiyorum. Fakat bilmediginiz uzere 100'lerce degisik cesit kek/kivamlarini yine 1000’lerce degisik yerli/yabanci yemek tarifi kitaplarinda bulabilirsiniz. Eger kendi ifadenizle "ideal kek sertliginde" yapmak istiyorsaniz, buyrun oyle yapin ama kimin nasil yaptigina mudahale etmeyin cunku eger bir baskasi yapiyor guzel oluyorsa ve siz yapinca olmuyorsa, bundan tek anlasilacak sey sizin elinizin pek yatkin olmadigidir. Bu arada bir onceki cok seviyeli elestirinizde!? “bi daha bu sitenin tariflerini asla denemiycem! kimseyede tavsiye etmiyorum!” demistiniz. Peki neden bu siteye tekrar dondunuz ve bir yazi daha yazdiniz. Lutfen samimi olun! Sadece polemik yapiyorsunuz, kimse sizi mecbur tutmuyor bu siteyi ziyaret etmeniz veya tarifleri denemeniz icin.

    Simdi bu sitenin kimler icin oldugunu ogrendiniz ve siz kendinizin bu tanima uymadiginizi biliyorsunuz. O yuzden lutfen bir daha geri donmeyin bu siteye!

    Baris

    ReplyDelete
  21. Sevgili Duygu ve Barış,
    Sitenizi zaman zaman takip ediyorum ve oldukça keyif alıyorum. Sevgi ve emekle hazırlanmış bir site. Eviniz, yemekleriniz, gezileriniz, herşey çok güzel. Dünyanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Meyva veren ağacı taşlayan kötü niyetli inzanlar her zaman çıkacaktır. Yere değil, ileriye bakın sürekli yoksa takılıp düşebilirsiniz. Hayatınızı, yemeklerinizi, fotoğraflarınızı paylaştığınız için çokk teşekkürler. Sevginiz ve mutluluğunuz paylaştıkça bize de bulaşıyor..

    lale

    ReplyDelete