Friday, September 4, 2009

Balkon Mahsulu

Ilkbaharda ektigimiz Heirloom domatesler gozlerimizin onunde buyudu buyudu ve neredeyse butun balkonu kaplar hale yaklasti. Sirf onlara uygun yer bulabilmek icin balkonu yeniden dekore etmek, hatta BBQ'yu iceri tasimak durumunda kaldik. (O da ayri bir komedi, nereye kaldirsak bunu dedik dedik sonunda misafir banyosuna koyduk :)

Ama fideler kocaman olup (benden uzun ve genis) urun vermeye basladiklari anda butun zahmetlere degdi. Son 4 senedir domates ve biber ekiyoruz ama ilk defa bu sene Heritage Heirloom cinslerini denedik ve rengarenk domatesler cikti: Turuncu, Acik Yesil, Yesil-Sari-Kirmizi karisik. Tatlari harika, zaten yaz aylari domatesin en guzel oldugu aylar...kisin neredeyse hic taze domates almiyoruz, sanirim dogrusu da bu...Eger kisin da taze domates yememiz uygun olsaydi, doga onu zaten uretirdi oyle degil mi?

Yaz mahsullerini balkon yettigince ekiyoruz: domates, biber, envai cesit otsu bitki: maydanoz, nane, feslegen, kekik, biberiye vs vs...Ama bu kis, kis sebzeleri de yetistirmeye baslayacagim, bakalim nasil sonuc verecek...Apartman hayatini pratik buluyorum, genelde bir sikayetim yok ama eger bahceli bir eve gecersem suraya yaziyorum bildiginiz tarima baslayacagim! Bu bitki - cicek, bortu - bocek meselesi insanin icine bir girdi mi kolay kolay cikmiyor!

3 comments:

  1. bahçelievlerde tarım toplumuna geçmek herkesin mi hayali?;)

    ReplyDelete
  2. çok cici ve yalın bir blog. zevkle okudum:))

    ReplyDelete
  3. Sevgiler canım,domateslere bayıldım....

    ReplyDelete