Thursday, March 20, 2008

Sirilsiklam bir bahari Vancouver'da birakip bir kac saat sonra dunyanin diger ucuna, guney dogu Asya'ya dogru yola cikiyoruz... Bir ay boyunca rotamiz Hong Kong, Vietnam, Kambocya ve guneyiyle sinirli olmak uzere Tayland. Bu geziyi o kadar uzun zamandir hayal ediyordum ki asagi yukari bir tarih belli oldugundan, yani 7 -8 ay oncesinden bu yana belki yuzlerce yazi okudum, onlarca sayfa not aldim, "saat 10 yataga kon" kuralimdan bile odun verip sabahlara kadar o site senin bu site benim internette dolastim, kutuphanemi - Baris'in deyimiyle - bir tatil butcesine denk (!) gelecek sekilde Asya'yla bilhassa Kambocya ve Vietnam'la ilgili kitaplarla doldurdum....Daha cok vakit var der iken zaman gecti gitti...bu gece yola cikiyoruz.
Tam 1 ay sonra gorusmek uzere diyelim!
.
fotograf: sydney morning herald

4 comments:

  1. Iyi yolculuklar, umarim bu bir ay boyunca blogunuz guncelleme firsatiniz olur..
    Sevgiler

    ReplyDelete
  2. iyi yolculuklar!Mutlu ve güzel bir tatil olur umarim.
    Duygucum, senin sürekli tatilde oldugunu görünce merak ettim, Canada da senelik izin kac gün ve böyle bir gezi icin bir sermaye harcamak gerekiyormu?

    ReplyDelete
  3. Tam bir ay geçmiş, geçeli de kaç gün olmuş. Her şey yolunda değil mi Duygu? Bekliyoruz güzel haberlerini. Özellikle de ben çünkü oralara gitmeyi çok istiyorum!

    ReplyDelete
  4. Merhabalar,

    Oncelikle yorumlar icin cok tesekkur ederim.

    Aslinda bugun itibariyla eve doneli 2 hafta oldu ama ben sehre adimimi attim, bavulumu bosalttim sonra ertesi gunku is seyahati icin yeniden topladim, dolayisiyla 1 hafta oldu demek daha dogru.

    Guneydogu Asya'ya yaptigimiz seyahat o kadar beklentilerimizin ustunde, o kadar olaganustu bir deneyim oldu ki onu hakkiyla anlatabilmek istiyorum. Bunun icin de gocebe'ye hatiri sayilir bir vakit ayirmam gerekiyor. Iste bu sebeple - aile ve dost meclisinin yogun baskilarina ragmen(!) yazilara baslayamadim. Onumuzdeki Cuma'dan cok umitliyim, eger bir aksilik olmazsa ilk yaziyi - Hong Kong'u yayinlamayi umuyorum.

    duygu :)

    PS: Kanada'daki izinler Turkiye'den cok farkli degil...senede 2 haftayla 5 hafta arasi degisiyor, calistigin yere bagli olarak..Turkiye'de buna arti bayramlar var burada da Noel tatili. Ben senelik tatil izni 4 hafta olan sanslilardanim bir de buna is seyahatlerimden cts-pazar'a denk gelenler ekleniyor. Ailecek ileride Fransa'ya tasinip "senede 9 hafta tatil!" standartina ulasmayi hedefliyoruz :)

    ReplyDelete