Monday, August 13, 2007

Lahmacun

hamuru icin:
- 750 gr beyaz un (bulabilirseniz organik un kullanin)
- yarim paket cabuk (instant) toz maya
- 1 tatli kasigi tuz
- unun aldigi kadar su (yaklasik 400 ml)

ici icin:
- 3 orta boy domates
- 2 buyuk sogan
- 3 dis iri sarimsak
- cok cok ince kiyilmis maydanoz
- yarim kilo yagli kiyma
- 1 dolu yemek kasigi biber salcasi
- yarim fincan zeytinyagi
- tuz-kirmizibiber-karabiber

* Kocaman bir kaba unun tamamini dokun.
* Icine cabuk toz mayayi ve tuzu serpip soyle bir karistirin.
* (Yaklasik 400 ml) Suyu ekleyerek hamuru elinizle yogurun.
* Elinize hamur yapisiyorsa un ekleyin, cok kuruysa biraz daha su ekleyin. Kivama geldiginde ustunu bir bezle ortup 15-20 dk dinlendirin.
* Hamur dinlenirken icini hazirlayabilirsiniz: domatesi, sogani ve sarimsaklari bir kaba rendeleyin; icine kiyilmis maydanozu, biber salcasini ve kiymayi ekleyin...ellerinizle iyice ezerek karistirin. Tuzunu biberini ekleyin.
* Dinlenmis hamuru kucuk top seklinde parcalara ayirin.
* Hamuru acacaginiz tezgahi ve ellerinizi unlayin.
* Hamurlari birer birer acip, ustlerine ic malzemeyi - ince bir tabaka halinde yayin.

Bu ziyafeti bize Perihan anne hazirladi, tarif de kendi tarifi; ici ve hamuru hazirlarken basindan sonuna kadar takip edip ne gorduysem not aldim, bu sebeple yukaridaki tarifin guvenilir oldugunu, cekinmeden deneyebileceginizi soyleyebilirim...Ama hazirlanisi kadar onemli diger nokta, bu nefis hamurun nerede pisirilecegi cunku firinda pisirdiginiz zaman hamur yumusuyor..

Siz de benim gibi lahmacunu citir citir seviyorsaniz isin sirrini acikliyorum: Biz lahmacunlari barbekude onceden isitilmis pizza tasinin ustunde pisirdik. Yaklasik 5-6 dakikada hazir oldular. Eger barbekude pisirme imkani yoksa lahmacunlari yine pizza tasiyla en yuksek derecesinde onceden isintilmis firininizin icine pisirebilirsiniz...

2 comments:

  1. burasi sanirim 4.cadde uzerinde bir balkon, bbq'nuz harika

    ReplyDelete
  2. tesekkurler murat
    evet 4un ustundeyiz biz dogru tahmin!

    ReplyDelete