Friday, May 4, 2007

Kyubey & Cavern Club

Kyubey ve Cavern Club. Hemencecik bu iki ismi not edelim! Cunku Tokyo'yla ilgili okudugum hicbir gezi yazisinda veya kitapta kendilerine rastlamadim...Zaten her iki mekanda da tek yabanci bendim...Japonya seyahatim is gezisi olmasina ragmen orada yasayan arkadaslarim sayesinde cok keyifli gecti..Ozellikle de birlikte gittigimiz restoranlarin hepsi birbirinden guzeldi. Ama sanirim en guzeli Kyubey'di ve isin ilginc kismi burayi tum seyahatte bi basima gittigim tek aksam yemeginde kesfettim.

Kanada'ya geri donmeme bir gun kala arkadaslarimla vedalastim ve onlara aksami tek basima aval aval sehirde dolasarak gecirmeyi yegledigimi soyledim..cunku bana gore insan oldugu yerin farkina en iyi yalnizken variyor. Tek basiniza gezdiginiz zaman ilgilendikleriniz yaninizdaki kisiler degil de hic tanimadiginiz insanlar, sehrin bir mahalleden otekine degisen dokusu, kendine has sesleri, kokusu oluyor. Siz sehirle bu denli ilgilenmeye basladiginizda sehir de size karakterini, kalabaliklar arasinda farkedemediginiz sirlarini veriyor..bu sebeple ciktigim seyahatlerde eger tek basima degilsem, gezimin bir bolumunde yalniz dolanabilecegim anlar kollarim hep...Baris da bu fikri epey sevdiginden ayri gecirilen bir gunun sonunda birbirimizi o gun neler yaptigimiz konusunda kulak fesatina ugratiriz, pek bir keyifli olur :))


Kyubey hakkinda fazla ayrinti vermek istemiyorum cunku bir gun gidecek olursaniz, sizin de benim gibi tam olarak neyle karsilasacaginizi bilmemenizi istiyorum...Restorandan iceri tesadufen girdigim anda dogru bir karar verdigimi biliyordum..aksam saat 9'du ve icerideki Japon olmayan tek kisi bendim..Tabi ki sadece Japonca menuleri vardi (butun turistik olmayan Japon restoranlari gibi) ama ellerinden geldigi kadar sorularima yanit verdiler.

Aksam menusu sadece 3 secenekten olusuyordu, 3 temali menu demek daha dogru olur...Ben kendi tema secimimi sefe biraktim ve o da benim adima ikinci secenegi yani sicak/soguk karisik menuyu secti ve hazirliklarina basladi. Masa yok, tabak yok, hafif size donuk bir tabla var, yemekleriniz onun uzerine konuyor..herkez yanyana oturuyor ve yaninizdaki kisiyle biraz zorlasaniz omuzlariniz birbirine degiyor. Sefiniz yemeginizi onunuzde hazirliyor ve sundugu her bir parcadan once kisaca ne oldugunu belirten bir aciklama yapiyor. Yemek servisi 9'u ceyrek gece basladi ve gece yarima kadar surdu...Hayatimin en keyifli aksam yemeklerinden biriydi...Yine tek basina olmanin butun avantajlarini yasadim..sef yedigim herseyi bana bir bir izah etti..nasil yenmesi gerktigini anlatti..isin komik kismi da aciklamalarini 3-5 kelime Ingilizcesini kullandigi zamanlar haric hep Japonca yapti ama biz bir sekilde anlastik iste :)) yanimda yaslicana bir adam oturuyordu o da bana ara ara yemegimle ilgili aciklamalar yapti..tabi ki JAPONCA..ama ben sanirim onu bile biraz anladim ve hayir bir kelime Japonca da bilmiyorum!!!! Herhalde is basa dusunce algilarim ustun bir performans sergilediler :)) Gece bir gibi otele dondum..Saatlerce yemek yemis olmama ve bir koca sise Sake'yi tek basina devirmeme ragmen uzerimde bir kucucuk agirlik yoktu..sadece mutluluk...

Kyubey: +81-3-3571-6523 / Ginza

sirada: Cavern Club

2 comments:

  1. album bloguna bakmamıştım uzun zamandır. Evinin ne kadar güzel oldugunu nasıl kacırdıgımı fark ettim böylelikle. Livingetc. sayfalarında dolaşır gibi hissettim kendimi :)

    ReplyDelete
  2. cok tesekkur ederim burcusum..gecen haftasonu balkonu hazirladik yaza..masayi cikardik kocaman bir seraya gittik bi suru cicekler, sebzeler aldik cok tatli oldu..keske gelip gorsen..gercekten bu sehir yazin bambaska oluyor :) curves baglantisiyla n.amerika seyahati yok mu hic????

    duygu

    ReplyDelete