Sunday, April 15, 2007

Nerede kalmistik?

Uzerinden fazla vakit gecmeden Tokyo'yu yazmaya devam...Onceki yazilarimda Tokyo'da gorulmesi gereken yerlerden Tsukiji balik marketi ve Ginza'dan bahsettim. Simdi sirada Harajuku /Shibuya /Shinjuku var. Bu uc semti gezip gormenin en guzel yolu tabana kuvvet yurumek. Zaten birbirlerinden pek de uzak sayilmazlar, ayni gun icerisinde hepsini gezebilirsiniz.

Harajuku -
Eger mumkunse Harajuku'ya Pazar gunu gidin ve birbirinden ozgun kiyafetlerle meydanda toplanan gencleri izleyin. Daha gecenlerde Ingiliz Vogue dergisinde Harajuku genclerinin giyim tarzlarinin simdilerde pek cok modaciya ilham kaynagi oldugunu okudum. Yaratici olduklarini kabul etmekle birlikte gordugum pek cok kiyafeti denemeye bile cesaret edemem diye dusunuyorum..degil sokaklara cikip yurumek! Harajuku 'da cadde boyunca siralamis magazalar harika alisveris secenekleri sunuyor...kizlar, benim orada kesfettigim bir marka: Lip Hip'e (1-16-7 Jingumae) bir ugrayin derim. Oriental Bazaar'dan da hediyelik esya alisverisinizi yapabilirsiniz. Bir de tabi girdin mi icinden cikilmaz magaza MUJI var.

Shibuya & Shinjuku -
Lost in Translation filmini izlediniz mi? Filmin neredeyse tamami bu iki semtte geciyor. Shibuya'ya kesinlikle bir haftasonu oglen civarlarinda gitmenizi oneririm...Tokyo'nun her daim en kalabalik, en gurultulu ve en renkli kabul edilen bu semtinde insanlarin yuruyus trafigi bile basinizi dondurebilir. Ozellikle meydandaki 7 trafik isiginin ayni anda yayalara gecis verdigi ani kesinlikle gormelisiniz. Goruntu o kadar etkileyici ki bazi (!) turistler dayanamayip meydandaki heykelin ustune tirmanip bu yaya trafigini kameraya aliyorlar :)

sira bize de gelecek...

hurrraaaaa....

Shinjuku'yu ise gece gormek iyi fikir cunku neon isikli reklam tabelalarinin isil isil yaptigi sokaklarda dolanmak cok keyifli. Dolasmaktan yoruldugunuzda ise Park Hyatt otelinin en ust katindaki bara cikmalisiniz. Sehre hakim nefes kesici manzara icin Tokyo'da esi yok deniyor. Bu arada barin Tokyo'daki benzerlerinden biraz daha pahali oldugunu belirtmeliyim. Soyle ki menunun en ucuz ickisi bira ve fiyati 10 dolar. (Istanbul'la kiyasla ne kadar ucuz degil mi? En son bogazdaki o unlu barlardan birinde bir sise Corona'ya 15 milyon odemistim, ve bu sanirim 2 sene onceydi!!!) Aksam yemegi icin yine L.I.T filminde gecen Charlotte ve Bob'un bir aksam yemek yedikleri sushi restorani Ichikan'in onerebilirim. (9-5 Daikanyama)


*****
Kucuk bir not: Bu aralar hem seyahat programim hem de Vancouver'a baharin gelmesi sebebiyle vaktimin cogu disarida geciyor; dolayisiyla da siteyi istedigim siklikla guncelleyemiyorum...E-mail gonderip yazilarin devamini bekledigini belirten herkese tesekkur ederim...

3 comments:

  1. Sevgili Duygu, Japonya merakim cok yeni, onun icin yazdiklarin bana cok iyi geliyor, sayende kesifteyim. Babel`i seyrettigimde ilgimi cekmisti, senin yazilarinda ilgim devam ediyor.
    Bu kizlar gibi birak beni, kizim bile giyinip cikmaz sokaga sanirim :)Ama yakismis da onlara.
    Kanada`dan sonra Turkiye`nin kalabaligi saskina ceviriyor insani, Japonya`da fazla gelmiyor mu insanlar, oyle ustune ustune yuruyunce :)

    ReplyDelete
  2. Sorry but I don't speak the language, and would be so interested in what you said and also, how did you find the site? Best wishes...

    ReplyDelete