Thursday, March 29, 2007

Ginza, Harajuku, Shibuya, Shinjuku

Diyelim ki Tokyo'dasiniz ama zamaniniz kisitli. Iste o zaman gezi listenizin baslarina bu 4 semti koyabilirsiniz. Tasarim harikasi binalar, ustunuze ustunuze gelen ama bir o kadar da duzenli hareket eden kalabalik, Japon mutfaginin en guzel orneklerini tadabileceginiz birbirinden şık restoranlar ve tabi ki ayakta duramayacak hale gelene kadar icinden cikmak istemeyeceginiz magazalar ve birbirinden yaratici vitrinleri... Bu arada hemen belirteyim ki Tokyo'lular kadin erkek cok şık giyiniyorlar ve cogu magaza/alisveris merkezi sadece epey pahali diyebilecegim markalardan olusuyor. Zara, GAP gibi daha ekonomik magazalara ise daha cok genclerin toplandigi su unlu semt* Harajuku'da rastliyorsunuz. * bkz Gwen Stefani: If I was a rich girl (Eve'in sozlerine dikkat)
Ginza -

Tokyo'nun en şık magazalarinin, en unlu ve bir o kadar da pahali restoranlarinin ve luks gece kuluplerinin bulundugu semt. Alisveris yapmak ne kadar cazipse, cadde boyunca serpistirilmis cafe'lerde oturup matcha cayinizi yudumlayarak etrafi seyretmek de o kadar guzel..Ginza'ya is cikisi otele donerken yolumun ustunde olmasi sebebiyle neredeyse hergun ugradim ve vaktimin cogunu buyuk magazalarin alt katlarindaki metrekarelerce alana yayilan gurme dukkanlari, sarkuteriler ve pastanelerde gecirdim...buralarda hayatimda hic gormedigim ve hatta duymadigim (ve tabi ki de hic tatmadigim) pek cok degisik yiyecek icecekle karsilastim... seyahatim boyunca bir kismini bizzat test ettim :) bir kismini da Vancouver'a tasidim. Bavul tika basa yiyecek icecek doluydu eve donerken...Ginza'yla ilgili not defterime bir dahaki seyahatimde hatirlamak uzere sunlari not dusmusum:

* Tasarim: Apple store/Matsuya
* Itoya - inanilmaz kirtasiye dukkani
* 1869'dan beri kendi tarifleri olan Anpan pogacalarini ureten pastane
* Matsuya ve Mikimoto alisveris merkezlerinin alt katlarindaki cafeler ve gurme dukkanlari

Anpan Kimuraya - 2 gunde 9 pogaca yememe ragmen hic sucluluk hissetmemem nasil aciklanabilir?

Ginza Chanel

Tokyo'da yasasam bin kilo olmami garantileyecek pastane: Dalloyau

**Bir sonraki yazi: Harajuku/Shibuya/Shinjuku

3 comments:

  1. merhaba gocebe,
    bir suredir siteni takip ediyorum..Tokyo'da cok merak ettigim ,gormek istedigim sehirlerdendi. balik marketinde cektigin fotograflar gercekten yasayan cok etkileyici fotograflar olmus. sanki oradaymisim hissini yasadim. sanirim icinde insan olan fotolar daha cok etkiliyor beni..

    sevgiler.

    ReplyDelete
  2. sevgili gocebe. tokyo fotograflarin harika.

    ReplyDelete