Wednesday, March 15, 2006

Ev sahibi olmanin dayanilmaz hafifligi...

Basliga aldanip henuz bir cop edindigimizi zannetmeyin zira bu isler burada cok mesakatliymis! ama niyetliyiz ve ben de sabirsiz mizacimla bir seye karar vermeye goreyim hemen sonuclandirmak isterim :)

bu sebeple son 2 haftadir kendimizi gece, gunduz demeden dis dunyaya kapadik..haril haril ev bakiniyoruz..sehir merkezindeki gokdelenlerden kitsilano'daki feci sevimli 3-4 katli evlere kadar, hatta 97 senelik tarihi bir koskun (ayrica satilan) giris katina kadar gidip alici gozuyle baktik..tabi bu arada isin ev bakma kismi bir yana, asil fazlasiyla yabancisi oldugumuz alim satim yontemlerini anlamaya calisiyoruz..bankalar, krediler, mortgage degerleri, parametreler, faizler(eminim kelimeleri bile dogru yazamiyorumdur, o kadar anlamiyorum bu islerden), sabit rakamlar, degiskenli rakamlar..ortada donen ve hepsini anlamak zorunda oldugun binlerce ayrinti...

Kisaca bahsetmek gerekirse; anladik ki Kanada'nin emlak sistemi dudak ucuklatan cinstenmis, 1 eve 4 talip bir durumun icindeyiz ve kapali zarf acik arttirma usulu uygulaniyor butun alici "adaylari"na...onerimizi yazdik verdik ve evin Afrika'da seyahatte olan sahibinin Johannesburg'a varmasini ve internete girip ona sunulan onerileri okumasini bekliyoruz..en iyi rakam kazaniyor ve kimse rakiplerinin ne verdigini bilmiyor!!!yani ev 100 liraya satilsa bile 100 lira verip alamiyorsun! sen de tahmin etmeye calisiyorsun: 3 oneri varsa 1. talip'i 100 verdiyse 2.si 105 3.su 110 verdiyse (se se se se....) eh ben de bari 111 vereyim diyorsun ama sonra sonuclar bir aciklaniyor 111.2 veren almis evi!!!!!cok sinir bozucu bir durum!

yarin ya da en gec cuma ilk basvurumuzun sonuclari aciklanacak..heyecanla bekliyoruz :)

9 comments:

  1. Cok haklisin, sinir bozucu bir durum bu. ABD'deyim, buralarda gercekten cok farkli bir ev alim-atim sistemi soz konusu, yani bize cok yabanci.

    Ama madem karar verdiniz, yilmayin. Beklediginiz olumlu sonucu almaniz dilegiyle.

    ReplyDelete
  2. umuyorum ki sizin hayrınıza bir şekilde sonuçlanır Duygu'cum.. ev sahibi olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.(rahmetli anneannem sayesinde..)hele hele yurt dışında..
    bol şans.

    ReplyDelete
  3. duygu'cum haberi duyduguma cok sevındım...ama umarım sızın ıcın en guzelı en iyisi olur....
    bende trde ev almak zormus sanıyordum ama orda daha zormus ....
    kapalı usul ıle olması da ayrı 1 olay tabı kı.....:))
    bol şanslar size....

    ReplyDelete
  4. Duygu umarım birarada geçireceğiniz nice sağlıklı, neşeli, huzur dolu günlerin mekanı olacak yuvanızı biran önce bulursunuz:)

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  5. Duygusum acayip sevindim ev bakmaniza, baktiginiz evleri de acayip merak ettim bu arada. Herseyin fotografini cekmeye bayilirsin, birkac tane begendiginiz evin de fotografini cekip koyaydin ya suraya, biz de gorseydik! Yorum falan yapardik ne biliyim...:(

    ReplyDelete
  6. size mail adresiyle nasıl ulaşırım...

    ReplyDelete
  7. heyoo!!
    iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederim..acayip heyecanli ve hizli geciyor gunler:)umarim en hayirlisi olur!

    bi de gitar icin: e-mail adresim: duygus@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Merhaba Duygu,
    Ben dondum:) Yani is bitti ve daha cok vaktim var. Sitene soyle bir goz attim ve bir merhaba diyeyim dedim:)
    Ev isi hayirli olsun.
    Gorusmek dilegiyle..
    Sevgiyle..

    Hanife

    ReplyDelete