Sunday, January 8, 2006

Levent&Nydia'ya Hosgeldin Yemegi





Sonunda Sezer de Vancouver'a tasindiginda geride Victoria'da bi Levent bi Nydia kalmisti..artik onlar da Vancouver'li oldular..biz de Familia de Numanoglu icin Cumartesi gecesi kucuk bir yemek verdik..

Son anda planlanan aksam yemegi icin hazirliga sabahtan basladik..Kahvaltidan sonra ben hazirlayacaklarima karar verdim ve Baris'la alisverise gittik. (sonra ben yemege girisirken, Baris benim son anda(!) aklima gelenler sebebiyle Yunan marketine, Safeway'e, Superstore'a ve bilimum sarkuterilere kosturup durdu :) Ev cok kucuk oldugundan ve 8 kisiyi bir sekilde sigdirmamiz gerektiginden mutfak tezgahinin salona acilan bolumunu acik bufe gibi kullandik..Iste soframiz:

- Domates Soslu Patlican, suzme yogurt uzerinde
- Bol Yesillikli Ince Bulgur Salatasi (Remix 2)
- Izgara Kofte
- 4 Peynirli Makarna (Barefoot Contessa)



4 Peynirli Makarnanin yapimi cok basit ama benim bu sene denedigim en lezzetli makarna tarifi oldugu icin kisaca yazmak istedim. Tarif en sevdigim ahcilardan birine; Ina Garten'a ait...

Penne makarnayi hasliyoruz (bu arada hayallerimdeki makarnayi buldum: Giovanni Panzani -pasta budur!) Makarna haslanirken genis bir cam kasenin icine 1 su bardagi kremeyi bosaltiyoruz, icine 4 domates rendesi, ince kiyilmis feslegen ve en sevdigimiz 4 peyniri rendeleyip (ben gorgonzola, taze parmesen, buffalo mozzarella ve ricotta peyniri kullandim) tuz karabiber ekleyip iyice karistiriyoruz. sonra hasladigimiz makarnayi suzup kremali, peynirli sosla iyice karistiriyoruz..firin kabina bosaltip uzerine parmesan rendeleyip minik tereyagi parcaciklari koyup onceden isitilmis 250 derecedeki firinda 7-8 dakika pisiriyoruz..gercekten coook lezzetli oluyor...

Gece herkes gittikten sonra, Baris benden kaptigi bogaz agrisi ve nezlesiyle uyumaya gitti. Biz de Burcu'yla kendimize Adagio'dan Mango Melange cayi demledik ve bir yandan cayimizi icerken bir yandan da Radikal'in ozlu sozlerini okuyup gulduk. Sonra Burcu gittikten sonra ben tam yatmaya hazirlanirken denizin parladigini gordum ve nasil olduysa butun gece farketmedigim mehtaba bakarak 2 saat sessiz sakin oturdum..

5 comments:

  1. Everything was perfect! We enjoyed it very much :) cok tesekkurler!!! Gracias!!
    kisses!

    Nydia

    ReplyDelete
  2. Duygus, bunca seyi hasta hasta hazırlamana inanamıyorum. Harikasın!

    ReplyDelete
  3. Duygu'cugum bu resimler senin ne kadar ince dusunceli ve zevkli oldugunu gosteriyor. Daha oncede soyleyecektim, firsat olmadi. Mutfak resimlerin, ciceklerin felan cok guzel. Hele yemekleri presentation sekli harika. Cok guzel ornek oluyor benim icin.

    ReplyDelete