Friday, January 27, 2006

Evim..evim guzel evim...



Vancouver'a tasindiktan sonra uzuuunca bir sure calisma iznimin gelmesini beklemistim..tabi bu arada o zamanlar yakinlarimda olanlar benden illallah dediler, durmadan sikayet halindeydim cunku...bu izin ne zaman gelecek, gitti kariyer iste kac ay girdi araya, tembellesiyor muyum yoksa..bu takim elbiseler daha ne kadar askida bekleyecek..off hayat cok bunaltici vs vs vs..

Ama Istanbul'da gayet guzel ve bir hayli yogun calisirken dunyanin diger ucunda bir anda desperate housewife(!)'a donusmek cok da kolay degildi..neyse ki sansim da yardim etti ve calisma iznimi aldiktan bi sure sonra cok sevdigim (aman tahtalara vuralim) bir ise kabul edildim..Tabi calismaya baslar baslamaz ne oldu, yine sikayet fasli basladi (ama bu sefer icimden konusuyorum, kimseye belli etmeden!) "Ahh simdi evimde olsaydim..soooyle kendime bir kahve yapsaydim alsaydim elime kitaplarimi dergilerimi balkondan o cok sevdigim manzarami izleye izleye vakit gecirseydim" diyerekten..

Uzun lafin kisasi insanoglu feci nankor..buna en iyi ornek de bendeniz:))

Bu sebepten bu Cuma isyerinden gunu birlik izin aldigimda firsat bu firsat diyerek kendimi evime kapattim..once sabah kalktim bir guzel evi temizledim sonra kendime cay demledim, kahvalti hazirladim, bir yandan gazetemi okudum bir yandan hafta icleri Tim Hortons'dan krem peynirli bagella gecistirdigim kahvaltimi bu sefer beyaz peynir, zeytin ve taze ekmek uclusuyle yaptim..

Sonra disarida yagan yagmura aldirmadan guzel bir yuruyuse ciktim ve eve donerken de uzun zamandir ilgilenemedigim balkonuma dikmek icin cicekler ve biraz da toprak aldim. Bu arada ne zamandir gidemedigim ve cok sevdigim cicekcim, evimin hemen yakinindaki -Get Fresh'de- gonlumce vakit gecirdim. Sonra bir koca kutu cicekle eve dondum..cicek ekmek, toprakla ugrasmak bana cok mutluluk veriyor, sanki icimde biriken butun yorgunlugu aliyor..cok severek ugrastigim icin de ciceklerim (yine tahtalara vuralim) cok saglikli ve mutlu gozukuyorlar..ben balkonda ekip bicerken bi suru de serce geldi etrafima..(buranin kuslari cok korkak degil ya da benimkiler balkona koydugum kirintilara alistilar benden cok korkmuyorlar) cok keyifli bir gun oldu benim icin.


Simdi saat 4'e geliyor bir yandan gocebe'yi yaziyorum bi yandan televizyonda Seinfeld'i izliyorum..balkondaki ciceklerim o kadar guzel gozukuyor ki :))

9 comments:

  1. Bakiyorum moraller iyi hemen o moralleri bozmak lazim:)) Ben yakinda bi klip daha cekeyim zaten yeterince ara da vermistik..Kizim sana mail atamiyorum..geri donuyo..Yeni resimler yollayacagim?Ayrica arasamadik hala ya..Alooo..cok sey kaciriyosun cooook..Inanmazsan hande ve orcuna sor :P
    Opuyorum..(Barbar)

    ReplyDelete
  2. çiçeklerin gerçekten çok güzel görünüyor duygu.. ben, ne yazık ki, çiçek bakma özürlüyüm. annem her gelişinde bana bir sürü güzel kokulu, rengarenk çiçekler alır gider. o kadar da tembih eder: "aman ha, bak bu defa bu çiçeklere, külahları değişiriz" diye.. ne yazık ki evde bir tek canlı çiçek kalmıyor o gidince:((

    ReplyDelete
  3. duygu'cum cok guzeller masallah yaaa...
    bende dilayra gibi önceleri hic sevmiyordum(belkide cocukken yazlikta bahceyi surekli suladıgimiz icin:P) ama sonra bir gün sakız sardunyalar hayatıma girdi ve o günden beri de çok seviyorum....hatta bahar gelsinde sakız sardunya alayım menekşe alayım balkonumu çiçeklerle donatayım istiyorum bakalım iştee....birde oradaki çiçekçiler ne kadar güzel rengarenk temiz ve zevkliii;)))
    tşkler...

    ReplyDelete
  4. bende de cicek oldurme rahatsizligi var, en son gelen cicege gozum gibi baktim, hicbiseyini eksip etmedim ama bana kusup o da kurudu gitti..Hayir yani en nazli hayvanlara bile bakabiliyorumda bitki yetistiremiyorum, o yuzden masallah diyorum yani..bakanlarada hayranim senin gibi.
    Sevgiler,
    Banu

    ReplyDelete
  5. kizlar, guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :)) ben de bu ekme bicme isini gec kesfettim ama simdi nereye gitsem gozumu etraftaki bitkilerden alamiyorum! eger gercek bir balkonum olsaydi (bizimkisi minicik daracik saksilar sadece yanyana konabiliyor :) neler ekebilirdim diye dusunuyorum..

    bariscim: aradim seni ama kimse acmadi..ben de cok merak ediyorum neler olup bittigini. denemelerim surecek!!:))

    duygu

    ReplyDelete
  6. Merhaba:)İnsan arada bir böyle günler yaratmalı kendine. Eminim çok keyifli geçmiştir:)

    ReplyDelete
  7. Bayıldım bu çiçekçiye. En sevdiğim mekanlardandır seralar zaten. Haa, bugün İstanbul'da yine kar var. Evim evim güzel evim durumlarını ben de uygulamaktayım yani.
    Eli yeşil olanlardansın demek ki, çiçekler eli yeşilleri sever de... İşin de hayırlı olsun.
    Her konuyu birbirine kattım ama ördeğe de mutluluklar dilemeden ayrılamam. Ne mutlu ona, sevgiler sana...

    ReplyDelete
  8. Yazamıyorum sana ne zamandir, senin de dedigin gibi butun gun bilg. basinda oturduktan sonra hic bakmiyorum evde..Ama ciceklerini gordum icim gitti :)..Bi de dag olayina girmek icin bizim donmemiz bekleniyomus!!!!Opucukler bol bol..Baris'a da cok selamlar..

    ReplyDelete