Wednesday, November 16, 2005

Pratik olmak lazim


Bazen gunler o kadar cabuk geciyor ki daha goz acip kapamadan aksam oluveriyor, biz de Baris'la ne yesek diye dusunmeye basliyoruz..iste bu ve benzeri durumlar icin nefis ve pratik bi tarif:

Fajitas

Oncelikle 4 dilim bonfileyi uzunlamasina dogruyoruz sonra eger mumkunse en az 1 gun onceden limon suyu, tobasco sosu, zeytinyagi, sarimsak, kirmizi biber ve karabiber karisiminda bi guzel marine ediyoruz. Marineden aldigimiz etleri azicik yag koydugumuz tavada 5-6 dk kizartiyoruz. ve sicak kalmalari icin coook hafif isiya ayarli firina koyuyoruz..

Guacamole sosu:
2 adet avokadoyu catalla pure haline getiriyoruz icine minik minik dogradigimiz soganlari (1 kucuk boy), domatesleri (1 adet), 2 kucuk lime ya da 1 kucuk limon suyunu ve tuzu ekliyoruz..nefis guacamole sosu hazir!

Salsa Sosu*:
Butun malzemeleri (10 adet ortadan kesilmis cherry-kucuk domates, 3 corba kasigi kisnis, 1 kirmizi cili (aci) biber, 2 corba kasigi limon suyu, 2 corba kasigi seker, 1 dis sarimsak) karistiriyoruz :))

Diger malzemeler:
Tortillos (Sanirim Makro Center'larda ve Migros'lar da bulmak mumkun)
Sour Cream - Krema
Dogranmis sogan
Ilk once azicik haslanmis ve sonra yagda cevrilmis mantarlar

Tabi tarif boyle uzun olunca sanki pratik bir yemek degilmis gibi gorunuyor ama hepsi eni topu 20 dk hazir oluyor..soslar ve diger malzemeleri masaya getirdikten sonra en son etleri de sicakliklarini korumak icin koydugumuz firindan (ama firin ya coook ilik olmali ya da etler icinde beklerken kapagi acik olmali ki etler kurumasinlar) cikartip servis yapiyoruz..herkez istedigi malzemeyle fajitas durumunu yapabilir..


*Salsa sosunun tarifi Lale Apa, Bedriye Medina'nin Remix kitabindan

4 comments:

  1. Duygucum mükemmel gözüküyorlar!Sabah sabah ağzımın suyu aktı.ben biraz severim de meksika mutfağını.. :) Missed U!!!!

    ReplyDelete
  2. eline sağlık.. ben de severim mexcican yemeklerini. ben de tavukla denemiştim bir zamanlar. bak yapasım geldi... Eve dönünce ilk iş!
    bu arada seni "hayatındaki rastgele 20 şey" konusunda sobelemiştim.. aklında olsun:))

    ReplyDelete
  3. dilayracim..
    aklimda! bu aksam hemen yaziyorum..
    orchuncuuum..
    ben gelim istanbula sana mantarli makarna yapacagim..hani o cok sevdiginden :))

    ReplyDelete
  4. eşinden eşim beyim diye bahsetmişsin eski dostum.bu çok güzel.bon jovi den bahsetmemişsin eski dostum bu da çok kötü.benim nişanlım benim karım olduğunda ööle bahsedecek inşallah ben de mutlu lcam.zaten şimdilerde bilem ööle diyo ve çok mutlu oluyom.sana başarı ve mutluluk gelsin bol miktarda.sağlıcakla kal eski dost.

    ReplyDelete