Saturday, October 1, 2005

UBC'nin bir ciftligiiii vaaaaarrrr..Ciftligiiindeee....

Bugun gun nefis basladi!
sonbaharin gelisini taa eylul ayinin 3unde yazmistim..tum belirtiler ona isaret ediyordu ki bu sabah piril piril bi gune uyandik..aslinda niyetim, baris sabah 5de ise gidip 10a kadar calistigindan o geri gelmeden kalkip soooyleee guzel bir cts kahvaltisi hazirlamakti ama uyuyakalmisim..bariscik gelince beni uyandirdi ve dedi ki hadi gidiyoruz..ben de dun geceden cok niyetlenmisim ya dur yahu kahvalti diyecek oldum ama benim harika beyim bugun UBC Farm'in son gunu ona yetiselim dedi. YUPPIIII!!!!



UBC yani University of British Columbia bu eyaletin en buyuk universitesi..Ve de bunyesinde minicik bir ciftligi var ve de ciftligiiiindeee tavuklariiii vaaaar :o) :o), minik minik sebze tarlaciklari var, tamamen gonullulerden olusan bir ekme bicme ekibi var ve sadece yaz doneminde cts sabahlari acik bu ciftlikte o hafta ne uretilmisse, ya da tavuklarin cani kac tane yumurtlamak istemisse ona gore dogal katiksiz gercek yamuk yumuk sebzeler ve piril piril yumurtalar alabiliyorsun...

bugun UBC farm bir dahaki yaza kadar kapilarini son kez acti ve biz de oradaydik..ve de sansli gunumuzde olsak gerek ki genelde sabahin erken saatlerinde tukenen yumurtalardan bile bulabildik :o) bu ciftligin en guzel taraflarindan biri kis suresince tarla urunleri satisi yapmasa da okul gunleri ilkokul ogrencilerini agirlayacak olmasi..kanadanin egitim sistemi baska bir yazi konusu olmali ama gercekten bu konuda bizden cooook ileri seviyedeler..cocuklar kucuk yastan hayatin tam icine giriyorlar cogu zaman da siniflara kapanmak yerine mesela boyle bir ciftlikte carsamba sabahlari sebze ekiyorlar, bir onceki seferden cikanlari topluyorlar onlarla aralarinda is bolumu yaparak salatalar, kolay yemekler hazirliyorlar..dogayi zedelemeden ondan yararlanmayi egitim sistemlerinin icinde ogreniyorlar..haftasonlari kiz erkek tum cocuklar spor yapiyor, ya hokey oynuyorlar ya da aralarindan birinin babasinin kaptanligini yaptigi futbol yada beysbol maclarinda kosturuyorlar.. onlari izlemek bile cok keyifli.

Biz ciftlikteyden de boyle 3-10 yas arasi bir cocuk grubu anne babalariyla geldiler..heyecanlarini gormeniz gerekiyordu...hepsi bi yana kosturdular, cicekler topladilar, tavuklari beslediler..en son sanirim Halloween hazirligi icin anne babalarinin gozetiminde balkabagi oyacaklardi :o)

boyle boyle cook guzel bir sabah gecirdik. dogal, katiksiz, gozumuzun onunde buyuyen sebzeler aldik..simdi onlari bir an evvel mideye indirmek icin sabirsizlaniyorum..


domates ailesinden tomatillos ve kirmizi havuclar

6 comments:

  1. Bu güzel günü bizlerle paylaştığın için sağol.
    Anlattıklarından ve resimlerden çıkardığım kadarıyla oldukça hoş geçmiş ve yenisi için dörtgözle beklenmeye başlanmış.
    inşallah bize de kısmet olur.

    ReplyDelete
  2. Ya kizim manyak misin,kafayi mi yedin sonunda?ne domatesi ne patatesi beaaa..UBC kizlardan yikiliyo sen bize domates diyosun..Koysana su UBCnin piliclerinin resmini :)) Hani tavuk mavuk demissin ya :P...

    ReplyDelete
  3. ya baris!
    sen beni oldureceksin yaaa!!!
    madem UBC'ye bu kadar bayiliyordun neden birakip gittin bizi???

    ReplyDelete
  4. Sevgili Duygu güzel bir cumartesi geçirmişsin. Bende doğal ortamalrı çok severim.

    ReplyDelete
  5. Duygucuğum
    yazılarını okuyup mutluluğunu gördükçe ben daha çok mutlu oluyorum..
    Hep böyle mutlu olman temennisiyle..

    ReplyDelete
  6. Kalpler beraber guzelim..Hayat oyle gerektirdi..Askerden sonra heryer UBC bana :))-Baris.

    ReplyDelete